Inbördes testamente

Vill ni att den av er som överlever den andra ska kunna leva i största möjliga ekonomiska trygghet? Då rekommenderas ni att skriva ett inbördes testamente/gemensamt testamente. Utan ett inbördes testamente avgör lagen vem som ärver tillgångarna då den första av er går bort. Vad gäller till exempel sambor saknas arvsrätt för den efterlevande sambon. Den efterlevande kan i dessa fall snabbt tvingas sälja sin bostad och ändra sin livssituation. 

Ni måste inte gå till en jurist för att upprätta ett inbördes testamente. Att skriva ett inbördes testamente behöver inte vara svårt och komplicerat. Ni skriver enkelt ert testamente i vår onlinetjänst (till höger). Vill ni i stället att vi hjälper er med personlig rådgivning – se nedan.

Skriv inbördes testamente

695 kr

På 20 minuter skriver ni ett juridiskt korrekt inbördes testamente. Ni kan också låta oss upprätta ert testamente (se nedan).

Skriv ert inbördes testamente online

– eller låt vår jurist upprätta det

I vår tjänst kan ni skriva ett testamente där ni testamenterar till varandra (inbördes testamente/gemensamt testamente. Med tjänsten kan ni så långt det är möjligt juridiskt uppnå att den efterlevande får sitta kvar i “orubbat bo”. Om ni saknar barn är det möjligt för efterlevande att ta emot hela arvet utan begränsningar. Se mer information i tjänsten för olika scenarion. Länken för att skriva ert inbördes testamente online finner ni till höger.

Vill ni ha avancerad rådgivning av vår jurist som upprättar testamentet åt er, är ni välkomna att boka in ett telefonmöte nedan, eller ringa oss direkt på 08-559 16 295.

Behöver ni förvara ert inbördes testamente? Läs mer om förvaring av testamente.

Så här går det till
  • Svara på frågorna
  • Testamentet upprättas
  • Betala via Klarna eller kort
  • Leverans direkt via e-post eller post (tillval)

Frågor och svar

Finns det några krav för att testamentet ska vara giltigt?

Ja, testamentet måste vara skriftligt (det vill säga finnas på papper), samt undertecknas av er båda och två vittnen. Vittnena bevittnar att ni har undertecknat testamentet och måste vara närvarande när ni undertecknar, eller när ni erkänner att ni har undertecknat. Vittnena måste vara minst 15 år, får inte vara släkt till er som testamenterar eller till någon av arvingarna och inte heller får de ärva något genom testamentet.

Jag har särkullbarn, vad händer då?

Särkullbarnen till den först avlidne har rätt att som minst erhålla laglott efter den först avlidnes bortgång. Det går att formulera testamentet med en så kallad straffklausul – läs mer.

Kan jag få hjälp av jurist med att upprätta testamente online?

Ja, har du någon specifik fråga angående tjänsten kan du höra av dig till oss – kontaktuppgifter finns i tjänsten. Vill du hellre att vi upprättar ditt testamente bokar du enkelt in ett telefonmöte nedan.

Vår jurist berättar om testamenten

Behöver du hjälp?

Låt vår jurist upprätta ert testamente

4495 kr

Säkerställ att ert testamente uppfyller lagens krav med hänsyn till exempel till laglott, särkullbarn och efterarv. Tryck på knappen för att boka ert telefonmöte med vår familjerättsjurist eller ring oss på 08-559 16 295. Under mötet går vi igenom hela er familjerättsliga situation. Ni har rätt att kostnadsfritt få ändringar införda inom 14 dagar från det att ni erhåller testamentet.

Våra recensioner

UTMÄRKT
31 recensioner
Hasse Khreis
Hasse Khreis
2023-02-20
Vill tacka Din juridik som verkligen löste mitt problem då bilhandlaren vägrade köpa tillbaka bilen, efter att din jurdik satt igång så dröjde det inte länge innan företaget valde och köpa tillbaka bilen. otroligt nöjd med agerandet samt bemötandet, kan inget annat än att ge Din jurudik en 5a.. tusen tack igen.MVH HNK BIL AB
Läs mer
Cen Rolfsson
Cen Rolfsson
2023-02-18
Proffsigt och sakkunnigt. Stöd genom hela processen. Kunde inte önska oss mer. Hittade online och helnöjd med valet.
Läs mer
Debbie Lewinter
Debbie Lewinter
2023-02-14
Tacksam för den hjälp jag fick av Markus på Juristbyrån Din Jurist. 10 månaders krångel med bilfirman slutade nu med att jag äntligen fick tillbaka pengarna för bilen.Kan varmt rekommendera!
Läs mer
Bulut Özkan
Bulut Özkan
2023-02-08
Tack för all hjälp. Glad att jag hittade er.
Läs mer
TheAlassio80
TheAlassio80
2023-01-23
Hade problem med en bilfirma och Marcus skötte ärendet med bravur! Förlikning och jag fick tillbaka mina pengar! Rekommenderas starkt!
Läs mer
Arber Jusufi
Arber Jusufi
2023-01-20
Rekommenderar starkt Din Juridik, Marcus löste mitt bilproblem på nolltid och jag fick köpet hävt.
Läs mer
Nelson Cornejo
Nelson Cornejo
2023-01-18
Läs mer
Norling
Norling
2022-12-15
Helt perfekt service! Snabbt bemötande och snabbt svar om Marcus kunde hjälpa mig eller ej. Vid problem med bilförsäljare som inte vill hjälpa till vid problem, ta kontakt med Din juridikMvh Kenny
Läs mer
lasse kurula
lasse kurula
2022-12-13
En stor fjäder i hatten till Marcus Palmberg. Även en hårdnackad bilskojare fick ge vika när MP fick reda ut om lagar och förordningar,snabb tydlig och ett trevligt bemötande, En solklar rekommendation. Lasse Kurula.
Läs mer
Ida Larzenius
Ida Larzenius
2022-12-06
Fick hjälp med ett bilärende som avslutades med förlikning. Vi fick tillbaka hela köpebeloppet för bilen samt självrisken för våra juristkostnader. Är mycket glad för att vi anlitade Din Juridik!
Läs mer

Betala med