Inbördes testamente

Vill ni att den av er som överlever den andra ska kunna leva i största möjliga ekonomiska trygghet? Då rekommenderas ni att skriva ett inbördes testamente/gemensamt testamente. Utan ett inbördes testamente avgör lagen vem som ärver tillgångarna då den första av er går bort. Vad gäller till exempel sambor saknas arvsrätt för den efterlevande sambon. Den efterlevande kan i dessa fall snabbt tvingas sälja sin bostad och ändra sin livssituation. 

Ni måste inte gå till en jurist för att upprätta ett inbördes testamente. Att skriva ett inbördes testamente behöver inte vara svårt och komplicerat. Ni skriver enkelt ert testamente i vår onlinetjänst (till höger). Vill ni i stället att vi hjälper er med personlig rådgivning – se nedan.

Skriv inbördes testamente

695 kr

På 20 minuter skriver ni ett juridiskt korrekt inbördes testamente. Ni kan också låta oss upprätta ert testamente (se nedan).

Skriv ert inbördes testamente online

– eller låt vår jurist upprätta det

I vår tjänst kan ni skriva ett testamente där ni testamenterar till varandra (inbördes testamente/gemensamt testamente. Med tjänsten kan ni så långt det är möjligt juridiskt uppnå att den efterlevande får sitta kvar i “orubbat bo”. Om ni saknar barn är det möjligt för efterlevande att ta emot hela arvet utan begränsningar. Se mer information i tjänsten för olika scenarion. Länken för att skriva ert inbördes testamente online finner ni till höger.

Vill ni ha avancerad rådgivning av vår jurist som upprättar testamentet åt er, är ni välkomna att boka in ett telefonmöte nedan, eller ringa oss direkt på 08-559 16 295.

Behöver ni förvara ert inbördes testamente? Läs mer om förvaring av testamente.

Så här går det till
  • Svara på frågorna
  • Testamentet upprättas
  • Betala via Klarna eller kort
  • Leverans direkt via e-post eller post (tillval)

Frågor och svar

Finns det några krav för att testamentet ska vara giltigt?

Ja, testamentet måste vara skriftligt (det vill säga finnas på papper), samt undertecknas av er båda och två vittnen. Vittnena bevittnar att ni har undertecknat testamentet och måste vara närvarande när ni undertecknar, eller när ni erkänner att ni har undertecknat. Vittnena måste vara minst 15 år, får inte vara släkt till er som testamenterar eller till någon av arvingarna och inte heller får de ärva något genom testamentet.

Jag har särkullbarn, vad händer då?

Särkullbarnen till den först avlidne har rätt att som minst erhålla laglott efter den först avlidnes bortgång. Det går att formulera testamentet med en så kallad straffklausul – läs mer.

Kan jag få hjälp av jurist med att upprätta testamente online?

Ja, har du någon specifik fråga angående tjänsten kan du höra av dig till oss – kontaktuppgifter finns i tjänsten. Vill du hellre att vi upprättar ditt testamente bokar du enkelt in ett telefonmöte nedan.

Vår jurist berättar om testamenten

Behöver du hjälp?

Låt vår jurist upprätta ert testamente

4495 kr

Säkerställ att ert testamente uppfyller lagens krav med hänsyn till exempel till laglott, särkullbarn och efterarv. Tryck på knappen för att boka ert telefonmöte med vår familjerättsjurist eller ring oss på 08-559 16 295. Under mötet går vi igenom hela er familjerättsliga situation. Ni har rätt att kostnadsfritt få ändringar införda inom 14 dagar från det att ni erhåller testamentet.

Våra recensioner

UTMÄRKT
51 recensioner
camilla warnborg
camilla warnborg
2023-12-05
Kunde inte fått en bättre Jurist. Så hjälpsam och alltid tillgänglig. Hans hjälp var ovärderlig. Kan varmt rekommendera denna juristfirma.
Läs mer
per grönlund
per grönlund
2023-11-27
OK lätt kontakt,snabbt och precist!
Läs mer
Carina Pettersson
Carina Pettersson
2023-11-21
Strålande arbete av Marcus. Satte sig väldigt bra in i ärendet som gällde ett bilköp av en bilfirma i Stockholm som visade sig vara riktiga bilskojare. Rekommenderar varmt att du vänder dig hit när du behöver juristhjälp.
Läs mer
Johanna Lindkvist
Johanna Lindkvist
2023-11-16
Marcus hjälpte oss med att häva ett bilköp genom förlikning med bilfirman. Vi ville undvika en tvist i domstol då det kan bli en utdragen process med oviss utgång. Marcus har från första kontakt alltid funnits tillgänglig med snabb återkoppling och han har var varit ett stort stöd under hela processen.
Läs mer
Danne Rosengren
Danne Rosengren
2023-11-14
Hade det inte varit för er så hade vi gett upp även när vi visste att vi hade rätten på vår sida, så fruktansvärt duktiga och kunniga!Precis som Fredrik Brolin har recenserat så hade även vi problem med ett bilköp med kass Kamkedja , fick också prata med en Marcus som hjälpte oss efter att vi Vunnit i ARN och bilhandlaren slutat svara på våra mail och samtal. Med hjälp av Marcus så blev det ett lyckligt slut för vår del! Rekommenderar starkt!! Tack så mycket!!
Läs mer
Anna W
Anna W
2023-10-23
Marcus är supertrevlig, effektiv och mycket professionell. Rekommenderar varmt!
Läs mer
Abdinajib Ahmed
Abdinajib Ahmed
2023-10-12
Tacksam för den hjälpen jag fick av Marcus. Hade problem med bilfirman och Marcus löste mitt ärende som en kung, utan krångel. Tacksam att jag hittade er. Rekommenderar starkt!
Läs mer
Fadi Tahan
Fadi Tahan
2023-10-11
Riktigt bra Jurist han fick ärendet det tog en vecka så var allt klart hade en annan advokat som höll på i 6 månad utan resultat på ett mycket enkelt ärende Marcus tack för all hjälp smidigt och snabbt.
Läs mer
Jan Falton
Jan Falton
2023-09-14
Vi fick stort förtroende för Marcus och bra assistans i en trängd situation. Rekommenderas.
Läs mer

Betala med