Inbördes testamente

Vill ni att den av er som överlever den andra ska kunna leva i största möjliga ekonomiska trygghet? Då rekommenderas ni att skriva ett inbördes testamente/gemensamt testamente. Utan ett inbördes testamente avgör lagen vem som ärver tillgångarna då den första av er går bort. Vad gäller till exempel sambor saknas arvsrätt för den efterlevande sambon. Den efterlevande kan i dessa fall snabbt tvingas sälja sin bostad och ändra sin livssituation. 

Ni måste inte gå till en jurist för att upprätta ett inbördes testamente. Att skriva ett inbördes testamente behöver inte vara svårt och komplicerat. Ni skriver enkelt ert testamente i vår onlinetjänst (till höger). Vill ni i stället att vi hjälper er med personlig rådgivning – se nedan.

Skriv inbördes testamente

695 kr

På 20 minuter skriver ni ett juridiskt korrekt inbördes testamente. Ni kan också låta oss upprätta ert testamente (se nedan).

Skriv ert inbördes testamente online

– eller låt vår jurist upprätta det

I vår tjänst kan ni skriva ett testamente där ni testamenterar till varandra (inbördes testamente/gemensamt testamente. Med tjänsten kan ni så långt det är möjligt juridiskt uppnå att den efterlevande får sitta kvar i “orubbat bo”. Om ni saknar barn är det möjligt för efterlevande att ta emot hela arvet utan begränsningar. Se mer information i tjänsten för olika scenarion. Länken för att skriva ert inbördes testamente online finner ni till höger.

Vill ni ha avancerad rådgivning av vår jurist som upprättar testamentet åt er, är ni välkomna att boka in ett telefonmöte nedan, eller ringa oss direkt på 08-559 16 295.

Behöver ni förvara ert inbördes testamente? Läs mer om förvaring av testamente.

Så här går det till
  • Svara på frågorna
  • Testamentet upprättas
  • Betala via Klarna eller kort
  • Leverans direkt via e-post eller post (tillval)

Frågor och svar

Finns det några krav för att testamentet ska vara giltigt?

Ja, testamentet måste vara skriftligt (det vill säga finnas på papper), samt undertecknas av er båda och två vittnen. Vittnena bevittnar att ni har undertecknat testamentet och måste vara närvarande när ni undertecknar, eller när ni erkänner att ni har undertecknat. Vittnena måste vara minst 15 år, får inte vara släkt till er som testamenterar eller till någon av arvingarna och inte heller får de ärva något genom testamentet.

Jag har särkullbarn, vad händer då?

Särkullbarnen till den först avlidne har rätt att som minst erhålla laglott efter den först avlidnes bortgång. Det går att formulera testamentet med en så kallad straffklausul – läs mer.

Kan jag få hjälp av jurist med att upprätta testamente online?

Ja, har du någon specifik fråga angående tjänsten kan du höra av dig till oss – kontaktuppgifter finns i tjänsten. Vill du hellre att vi upprättar ditt testamente bokar du enkelt in ett telefonmöte nedan.

Vår jurist berättar om testamenten

Behöver du hjälp?

Låt vår jurist upprätta ert testamente

3495 kr

Säkerställ att ert testamente uppfyller lagens krav med hänsyn till exempel till laglott, särkullbarn och efterarv. Tryck på knappen för att boka ert telefonmöte med vår familjerättsjurist eller ring oss på 08-559 16 295. Under mötet går vi igenom hela er familjerättsliga situation. Ni har rätt att kostnadsfritt få ändringar införda inom 14 dagar från det att ni erhåller testamentet.

Våra recensioner

Rolf Hagblom
Rolf Hagblom
2021-06-30
Det gick jätte snabbt och enkelt
Pelle Kindblom
Pelle Kindblom
2021-02-24
Jan-Erik Johansson
Jan-Erik Johansson
2021-02-19
Mycket tillmötesgående
Bernie Tomson
Bernie Tomson
2021-01-29
Mycket professionellt bemötande och hanterande av ärendet. Kan varmt rekommendera!
Ömer
Ömer
2021-01-29
Alltid tillgängliga, snabba återkopplingar och bra service. Väldigt kunnig personal. Rekommenderar starkt!

Väldigt bra kundservice!

5,0 rating
juni 9, 2021

Fick väldigt bra hjälp i chatten av en jurist, Marcus Palmberg!
Han var med hela vägen tills jag hade fått avtalet på mail.

Ninos

Enkelt och smidigt

5,0 rating
juni 1, 2021

Enkelt och smidigt

Marcus

Juridisk hjälp testamente och äktenskapsförord

5,0 rating
april 13, 2021

Fungerade mycket bra. Fick både snabb hjälp och den hjälp jag behövde vad gäller det juridiska inom testamente och äktenskapsförord

Risto Laine

Hur enkelt som helst

5,0 rating
april 1, 2021

Smidigt och enkelt och bra support via chatten.
Återkommer
🙂

Henrik Jönsson

Äktenskapsförord

5,0 rating
februari 27, 2021

Rekommenderar starkt fick bra stöd och förklaring gällande äktenskapsförord.
Bra med 15 minuters gratis rådgivning det underlätta mycket för en som var förvirrad.

Fracelina

Betala med