Priser jurist

Priser för juridisk rådgivning

Vad kostar det att anlita en jurist eller advokat per timme?

Priset för att anlita en av våra jurister varierar beroende på om du anlitar oss som privatperson eller som företag och om du omfattas av rättsskyddsförsäkring. Juristbyrån Din Juridik tillämpar inte diffusa prissättningsmodeller, vi tillämpar priserna som anges på denna sida.

Privatperson

2400kr/timme
 • Då du inte omfattas av rättsskydd

Rättsskyddsförsäkring

500-900ca kr/timme
 • Då du omfattas av rättsskyddsförsäkring

Företag

2500kr/timme exkl moms
 • Då företaget inte omfattas av rättsskydd

Kostnad för juridiska tjänster

När det kommer till juridiska tjänster och juridisk ombudsverksamhet går det ofta inte att ange ett exakt pris eftersom ett uppdrag kan bli mycket skiftande i omfattning beroende på hur motparten agerar. Det finns inga fasta avgifter som alla jurister eller advokater debiterar. Hur mycket det kostar att anlita en jurist varierar på grund av flera faktorer. Några av de sakerna som avgör priset för att anlita en jurist är bland annat:

Ärendets komplexitet

Hur lång tid ärendet beräknas ta

Vilken kompetens den jurist du anlitar har

Juristbyrån Din Juridik tillämpar fasta timpriser enligt ovan, men alltid så att totalpriset kan anses skäligt givet faktorerna som angivits ovan. Under samtal med vår jurist kan du efter att ha presenterat ditt ärende ändå få en uppskattning med hänsyn till hur mycket arbete som normalt behöver läggas ned i ett sådant ärende.

Fördelar med att anlita Juristbyrån Din Juridik

Vi innehar spetskompetens inom våra rättsområden

Vi arbetar för en kostnadseffektiv lösning för dig och efter den bästa lösningen för dig

Vi är lyhörda för dina önskemål

Vi har goda vitsord från våra tidigare klienter:

 • 5 star review  Vill tacka Din juridik som verkligen löste mitt problem då bilhandlaren vägrade köpa tillbaka bilen, efter att din jurdik satt igång så dröjde det inte länge innan företaget valde och... Läs mer

  thumb Hasse Khreis
  21 februari 2023

  5 star review  Proffsigt och sakkunnigt. Stöd genom hela processen. Kunde inte önska oss mer. Hittade online och helnöjd med valet.

  thumb Cen Rolfsson
  18 februari 2023

  5 star review  Tacksam för den hjälp jag fick av Markus på Juristbyrån Din Jurist. 10 månaders krångel med bilfirman slutade nu med att jag äntligen fick tillbaka pengarna för bilen. Kan... Läs mer

  thumb Debbie Lewinter
  16 februari 2023
 • 5 star review  Tack för all hjälp. Glad att jag hittade er.

  thumb Bulut Özkan
  9 februari 2023

  5 star review  Hade problem med en bilfirma och Marcus skötte ärendet med bravur! Förlikning och jag fick tillbaka mina pengar! Rekommenderas starkt!

  thumb TheAlassio80
  23 januari 2023

  5 star review  Rekommenderar starkt Din Juridik, Marcus löste mitt bilproblem på nolltid och jag fick köpet hävt.

  thumb Arber Jusufi
  22 januari 2023
 • 5 star review  Helt perfekt service! Snabbt bemötande och snabbt svar om Marcus kunde hjälpa mig eller ej. Vid problem med bilförsäljare som inte vill hjälpa till vid problem, ta kontakt med Din... Läs mer

  thumb Norling
  15 december 2022

  5 star review  En stor fjäder i hatten till Marcus Palmberg. Även en hårdnackad bilskojare fick ge vika när MP fick reda ut om lagar och förordningar,snabb tydlig och ett trevligt bemötande, En... Läs mer

  thumb lasse kurula
  14 december 2022

  5 star review  Fick hjälp med ett bilärende som avslutades med förlikning. Vi fick tillbaka hela köpebeloppet för bilen samt självrisken för våra juristkostnader. Är mycket glad för att vi anlitade Din Juridik!... Läs mer

  thumb Ida Larzenius
  9 december 2022

Vill du använda rättsskyddsförsäkring?

En rättsskyddsförsäkring täcker större delen av vårt arvode. Hur stor del beror på din individuella försäkring. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Steg 1: ställ ett skriftligt krav till motparten

Steg 2: om säljaren sagt nej till kravet bifogar du bestridandet till oss

Steg 3: vi gör anmälan till din försäkring

Vi har företrätt försäkringskunder till följande bolag och är godkända av:

Länsförsäkringar Stockholm, Göteborg, Bergslagen, Örebro, Skåne, Kalmar, Östergötland, Jönköping, Jämtland, Dalarna, Västernorrland, Västra Götaland mfl.

IF

Folksam

Trygg-Hansa

Moderna Försäkringar

Protector försäkring

Paydrive

Svenska sjö

Alandia

ICA-Försäkring

Svedea

Gjensidige

Med flera.

Kontakta oss

Ring oss på 08-559 162 95 för en upp till 15 minuters kostnadsfri inledande konsultation, eller hör av dig via kontaktformuläret: