Samboavtal

495 kr

På 15 minuter skriver du ett juridiskt korrekt samboavtal – enkelt och tryggt

Varför skriva ett samboavtal?

Du som ska bli, eller är sambo, bör skapa ett avtal som reglerar vad som ska hända vid en eventuell separation. Utan ett samboavtal riskerar ni oanade konsekvenser vid separation.

Vem som köpte bostaden eller möblerna har ingen betydelse om det köptes för gemensamt bruk. All samboegendom ska hälftendelas med din partner vid en eventuell separation om någon sambo begär detta.

Vill du och din partner att fördelningen ska se annorlunda ut? Då behöver ni ett samboavtal. I samboavtalet bestämmer ni själva hur fördelningen ska se ut efter vad ni tycker är rättvist.

Skriv enkelt och tryggt ditt samboavtal i vår onlinetjänst till höger. Onlinetjänsten ger dig ett juridiskt korrekt färdigt avtal för undertecknande – enkelt, tryggt och till bästa pris. Vill du istället ha fullständig rådgivning och låta vår jurist upprätta samboavtalet – boka då in telefonmöte nedan.

Vi rekommenderar att kombinera ett samboavtal med ett inbördes testamente. Efterlevande sambo kommer annars inte att erhålla någonting då den första går bort.

Så här går det till
  • Svara på frågorna
  • Vi skräddarsyr ditt avtal
  • Betala via Klarna eller kort
  • Leverans direkt via E-post eller post (tillval)

Frågor och svar

Vi har lagt olika kontantinsatser för gemensam bostad, men vi ska äga hälften var, hur gör vi då?

Då behöver ni även upprätta ett skuldebrev, se mer information på denna länk.

Får jag behålla ägandet av bostaden om jag står på kontraktet och betalat för den?

Nej, utan ett samboavtal ska en bostad som är inköpt för gemensamt bruk hälftendelas vid separation – oavsett vem som betalat för den.

Vad är samboegendom?

Samboegendom är endast gemensam bostad och gemensamt bohag som har införskaffats för gemensamt bruk. Det ni ägde innan samboförhållandet är inte samboegendom och ska inte delas vid separation.

Vår jurist berättar

Behöver du hjälp?

Låt vår jurist upprätta ditt samboavtal

1995 kr

Säkerställ att ditt samboavtal blir korrekt upprättat genom att låta vår familjerättsjurist upprätta samboavtalet. Under mötet går vi igenom hela din familjerättsliga situation och vilka möjligheter och risker som finns.

Recensioner

UTMÄRKT
31 recensioner
Hasse Khreis
Hasse Khreis
2023-02-20
Vill tacka Din juridik som verkligen löste mitt problem då bilhandlaren vägrade köpa tillbaka bilen, efter att din jurdik satt igång så dröjde det inte länge innan företaget valde och köpa tillbaka bilen. otroligt nöjd med agerandet samt bemötandet, kan inget annat än att ge Din jurudik en 5a.. tusen tack igen.MVH HNK BIL AB
Läs mer
Cen Rolfsson
Cen Rolfsson
2023-02-18
Proffsigt och sakkunnigt. Stöd genom hela processen. Kunde inte önska oss mer. Hittade online och helnöjd med valet.
Läs mer
Debbie Lewinter
Debbie Lewinter
2023-02-14
Tacksam för den hjälp jag fick av Markus på Juristbyrån Din Jurist. 10 månaders krångel med bilfirman slutade nu med att jag äntligen fick tillbaka pengarna för bilen.Kan varmt rekommendera!
Läs mer
Bulut Özkan
Bulut Özkan
2023-02-08
Tack för all hjälp. Glad att jag hittade er.
Läs mer
TheAlassio80
TheAlassio80
2023-01-23
Hade problem med en bilfirma och Marcus skötte ärendet med bravur! Förlikning och jag fick tillbaka mina pengar! Rekommenderas starkt!
Läs mer
Arber Jusufi
Arber Jusufi
2023-01-20
Rekommenderar starkt Din Juridik, Marcus löste mitt bilproblem på nolltid och jag fick köpet hävt.
Läs mer
Nelson Cornejo
Nelson Cornejo
2023-01-18
Läs mer
Norling
Norling
2022-12-15
Helt perfekt service! Snabbt bemötande och snabbt svar om Marcus kunde hjälpa mig eller ej. Vid problem med bilförsäljare som inte vill hjälpa till vid problem, ta kontakt med Din juridikMvh Kenny
Läs mer
lasse kurula
lasse kurula
2022-12-13
En stor fjäder i hatten till Marcus Palmberg. Även en hårdnackad bilskojare fick ge vika när MP fick reda ut om lagar och förordningar,snabb tydlig och ett trevligt bemötande, En solklar rekommendation. Lasse Kurula.
Läs mer
Ida Larzenius
Ida Larzenius
2022-12-06
Fick hjälp med ett bilärende som avslutades med förlikning. Vi fick tillbaka hela köpebeloppet för bilen samt självrisken för våra juristkostnader. Är mycket glad för att vi anlitade Din Juridik!
Läs mer

Betala med